Reklama
 
Blog | Pavel Sobek

Napříč astrálně magickými světy?

Zvláštní, jak po fázi silně „materialistické“ socialistické minulosti nadchází v naší „demokratické“ (nebo spíš v démono-kratické?) společnosti sluchu a pozornosti přitažlivost mnohého „astrálního“ a magického.

Možná je to jednoduše proto, že vývojově je obtížné přesunout se hned od „materialismu“ k „duchovnímu“, respektive „celostnímu“, sjednocenému. Trvá to déle. A tak nejbližším stupněm nad náhledem a jednáním materialistickým, je setkání s magickými a astrálními projevy. Proto takové okouzlení filmy Hvězdné války, Matrix, Hobit v současnosti třeba Prometheus či Jupiter vychází. Všechny zmíněné filmy jsou téměř čistě na principu magicko-astrálním, není v nich žádný Nejvyšší zdroj, Bůh či Dobro, ale hluboká „relativita vědomí“ a „vědomí jako hra obrazů“.

V realitě života je to pak okouzlení lidí, kteří řeší své životní otazníky a problémy – všemi možnými „zrychlenými“, kvantovými, „matrixovými“ prostředky. Rychle znát osud, rychle dospět, rychle se vyléčit (bez podstoupení zkoušek trpělivosti či pochopení příčin). Různé „neurorestarty“ a „reconnectiony“ vědomí a chápání lidského mozkového „vědomí“ (nikoli duše) jakožto hracího pole pro experimentování. Pronikání do astrálních vizí a projevů. Ostatně astralní magično a materialismus se nijak přísně nevylučují, naopak. 

Reklama

Jediným zádrhelem na tomto stupni je neustálá a nemizící „dualita“ našeho rozpoložení a těžká volba. Vše je nekonečně proměnlivé jako sen a tak někam trvale zacílit je problém. Vše láká, ovíjí a inspiruje k magické zkoušce či proměně. 🙂 Výzvou takového období je především hranice, kdy se v oněch hrách objevuje manipulace, vtisknutí „vize“, ve které ulpíme a pak to, že často mizí hledání skutečného důvodu, proč jsme sem, do vtělení, vešli. Počítačové hry jsou toho přímým projevem. Magické vize mohou jít do pozitivity nebo do negativity, ale vlastně není možné úplně je oddělit a hranice vnímá každá ze stran jinak.

Pěkně je to vidět na příběhu Anakina Skywalkera – v III. díle Hvězdných válek – kdy se mu zviklání v následování principu rytířů Jedi  a příklon k magickým schopnostem stávají osudným. Zničí vše dobré, co do té doby učinil, měníce jeho projev a záměr v temného žáka a posléze mistra Darth Vadera.

Inu, temná strana Síly má vždy co nabídnout – především jako iluzi a příslib.